top of page

ОУ „Албанвале“.
Постигнување на извонредност заедно

DSC_0109.png

Зошто основното училиште „Албанвале“.

DSC_0131.jpg

Нашиот пристап

Во основното училиште „Албанвале“ ќе се погрижиме секој ученик да биде љубопитен, критичен и креативен мислител и ученик.

Нашите студенти работат како партнери во нивното учење и се соработнички, општествено способни граѓани, активни во глобалното општество.

Уписи

Запишувањето е брзо и лесно. Нашиот тим за запишување ќе ве води на патот и ќе одговори на сите прашања што можеби ги имате. Сите семејства се охрабруваат да поднесат формулар за претходна регистрација преку Интернет или во предната канцеларија за да започнете денес.

DSC_0193.jpg

Засилено
Учење

Експертизата на нашите наставници го отклучува потенцијалот на секој ученик преку предизвикувачки, ангажирани и диференцирани можности за учење дизајнирани да инспирираат критичко размислување и решавање проблеми, да градат доверба и да го прошират нивното разбирање за светот околу нив.

DSC_0195.jpg

За Родителите

Сите информации што ви се потребни за да бидете поврзани, информирани и вклучени во нашето училиште и учењето на вашето дете.

DSC_0209.JPG

Извонредност.

Почит.

Одговорност.

Соработка.

Основното училиште Албанвале во Броеви

40

Години на
Извонредност

275

Студенти

3

Години по ред нашето училиште е  

признати од ACARA и DET за високи перформанси и значително надпросечни придобивки од учењето на студентите

100 _

%

Задоволни родители кои веруваат дека имаме големи очекувања за сите ученици  

(Анкета за мислењето на родителите 2021)

91

%

Од постигнатите ученици

Висок или среден раст

во НАПЛАН

(Читање и нумерација 2018,19 и 2021 година

bottom of page