top of page

Приеми

Сите семејства се поканети да поднесат формулар за претходна регистрација денес.

Учениците кои моментално живеат во зоната за упис во училиштата имаат право на место во нашето училиште. На учениците кои живеат надвор од зоната за упис во училиштата ќе им биде понудено место кое подлежи на капацитет во согласност со Политиката за сместување на DET.

 

Подготовка 2023 година

Уписите за подготовка ќе бидат потврдени и семејствата ќе бидат известени во октомври. Семејствата кои моментално не живеат во нашата училишна зона се охрабруваат да поднесат формулар за претходна регистрација и придружна документација што е можно поскоро со ограничени места за ученици надвор од нашата училишна зона.

За дополнителни информации или поддршка при уписи ве молиме јавете се на: 03 9367 2197 или дојдете да не видите во предната канцеларија

 

 

Меѓународни студенти

Нашето училиште е акредитирано и прифаќа странски студенти од целиот свет како дел од нашата заложба за негување на глобално настроени граѓани. Семејствата заинтересирани да студираат во Albanvale PS преку програмата за меѓународни студенти се охрабруваат да аплицираат преку веб-страницата DET VISIT до која може да се пристапи овде.

Нашата училишна зона

Нашата училишна зона е достапна на findmyschool.vic.gov.au која ги содржи најсовремените информации за викторијанските училишни зони. На учениците што престојуваат во оваа зона им е загарантирано место во нашето училиште, кое се одредува врз основа на вашата постојана адреса на живеење.
Одделот обезбедува насоки преку Политиката за сместување за да се осигура дека учениците имаат пристап до нивното назначено училиште во соседството и слободата да избираат други училишта, предмет на ограничувања на објектот.
Можете да најдете повеќе информации и одговори на најчесто поставуваните прашања на веб-страницата на Одделот под Училишни зони. 

DSC_0216.JPG

Како да се аплицира

Семејствата можат да аплицираат за упис на 3 начини:

1. Посетете ја нашата канцеларија преку главната порта на улицата Довер, Албанвејл

2. Јавете ни се на 03 9367 2197

3. Преземете го и пополнете го формуларот за претходна регистрација и испратете го на: albanvale.ps@education.vic.gov.au

Формуларите за претходна регистрација може да се преземат  овде

Придонеси на родители

Click Here 

To Complete the online application form

(Approx 3 minutes to complete)

After you have submitted, a staff member will contact you to confirm your submission.

Please share the QR Code Below with others who might want to join our school

QRCode for Pre-Enrolment Form For Albanvale Primary School.png

Најчесто поставувани прашања

 • I currently live outside of the school zone. Can I enrol my child?
  Yes. Our school follows the DET Enrolment Guidelines. This means, families within our school zone receive priority places at our school. Students outside of our school zone are welcome to submit a pre-enrolment form and will be accepted pending capacity
 • Where can I find out if I live in the designated school zone?
  On the DET Find My School Website. You can also click here
 • What documents do I need to show to enrol my child?
  Once you have submitted your pre-enrolment you will be contacted by our Office Team to arrange a time for you to meet with us. You will be asked to bring the following documents: - Proof of address such a license, rates notice or contract of lease/sale - Medicare and Health Care card (If applicable) - Birth Certificate - Childs record of immunisation - Previous school reports (If applicable) - Other reports or medical forms relevant to your child
 • Does Albanvale Primary School offer before and after school care?
  Yes. Provided on-site through our experienced provider, Our Patch. Eligible families can access childcare subsidies on the already reduced rate. More information can be found on the OSHC page or at our front office.
DSC_0122.JPG
bottom of page