top of page

За Родителите

Во нашето училиште, работиме во соработка со родителите за да се осигураме дека секое дете е активно ангажирано и подготвено за учење. Ние веруваме во одржување на отворена комуникација помеѓу училиштето и семејствата, вреднувајќи ја улогата што ја играте во помагањето на вашето дете да успее.

 

Пристапете до нашиот најнов билтен овде за да бидете информирани за она што се случува во нашата заедница

DSC_1530.jpg

Училишен совет

Во основното училиште „Албанвале“ ја цениме улогата што ја игра нашиот Училишен совет во поставувањето на клучниот правец на училиштето. Родителите во училишниот совет даваат важни гледишта и имаат вредни вештини кои помагаат да се обликува насоката на училиштето.

 

Родителите и старателите на учениците кои посетуваат основно училиште во Албанвале се охрабруваат да се вклучат во Училишниот совет. Изборите се одржуваат во март секоја година и формуларите за номинација може да се добијат во Канцеларијата.

DSC_0047.jpg

Политики

Училишните политики редовно се развиваат и ажурираат во консултација со Поткомитетот за политики, Училишниот совет и училишниот персонал. За да ги видите сите нерешени и ратификувани политики, ве молиме кликнете на врската подолу. За да дадете повратни информации, да побарате појаснување или да дознаете повеќе за нашите училишни политики, ве молиме контактирајте ја нашата канцеларија или ни е-пошта на albanavle.ps@edumail.vic.gov.au

Parent Contributions

Schools provide students with free instruction to fulfill the standard Victorian Curriculum. Nevertheless, the ongoing support of our families ensures that our school can offer the best possible education, support, and enrichment for our students. Click here to view the DE parent payments policy.

 

This includes individual access to a fully equipped and service laptop for each student, and subscriptions to high quality learning programs including Mathletics, Rediwriter, Reading Eggs and SoftLink ebooks.

Students in grades 3-6 can also opt-in to our take-home laptop program providing each student with their own, fully loaded laptop to take home each night, weekend, and across school holidays providing them with limitless opportunities to learn and grow.

 

 

TIM_0006.JPG

Пристигнување на училиште

Училишните порти се отвораат за сите ученици секое утро во 8:45 часот. Важно е учениците да не пристигнуваат прерано или да не останат без надзор пред училиште. Наставниците започнуваат со надзор над учениците откако ќе влезат во училиштето од 8:45 часот. Учениците практикуваат независност од кога ќе пристигнат на училиште со влегување во училницата и следење на рутината на ставање чанта, подготовка на материјалите за учење и менување на книгите за читање што ги носат дома пред да започне часот.

За да се осигурате дека секој ученик е подготвен да учи, појадокот е достапен секое утро во училницата на вашето дете од 8:45 до
9:00 часот. Појадокот е достапен за сите студенти и вклучува житарки, млеко, тост, овошје и повремено специјални предмети. предмети.
 

DSC_0275.jpg

Униформа

Училишниот совет на АПС разви единствена политика
дизајниран да всади чувство на гордост и идентитет во нашата заедница. Сите ученици мора да носат одобрени предмети и бои во согласност со политиката на училиштето. Најновиот
Списокот на униформи е достапен на веб-страницата на нашето училиште и на предната страна
канцеларија.

Како дел од нашата политика на SunSmart, задолжително е сите ученици да носат училишна капа од септември до април секој
година. Ве молиме погрижете се вашето дете да носи училишна капа со морнарица со широк обод. Бејзбол капи не се дозволени. Студенти
кои не носат капа ќе се бара да останат во назначениот таен простор за време на паузата.
 

SB-3-21696.jpg

Отсуства на студенти

Од родителите се очекува да го пријават отсуството на своето дете преку порталот Компас на денот на нивното отсуство. За да дознаете повеќе, видете ја „Страницата за компас“ на оваа веб-локација или контактирајте со генералната канцеларија. Алтернативно, известувањето за изостаноците на студентите по телефон на денот се цени помеѓу 8.30 - 9.00 часот. Студентите кои пристигнуваат по 9:00 часот мора да се пријават во канцеларијата пред да се приклучат на нивниот час.

SB-0-21696.jpg

Мени за менза

Нарачките за ручек се достапни за студентите преку нашата менза секој ден. Кога нарачувате ручек, треба јасно да го напишете името на вашето дете и да нарачате на кафена хартиена кеса со приложени пари. Тие потоа ќе ја стават својата нарачка во кадата за нарачка за ручек во нивната училница. Нашата менза нуди избор на здрава храна и пијалоци. Ве молиме погрижете се вашето дете да има здрав ручек за играње за утринската пауза, дури и ако има нарачка за ручек. Мензата е достапна и за учениците за време на паузата за мали закуски.

bottom of page