top of page

За 
Нашиот  Училиште

Основното училиште Албанвејл е енергична заедница за учење сместена во Албанвејл во западните предградија на Мелбурн, основана во 1981 година.  Нашите студенти од различни потекла постигнуваат извонредност заедно преку обезбедување на студент-центриран пристап кон наставата и учењето.  Нашата цел е да го вклучиме секое дете во богата и иновативна наставна програма фокусирана на писменост, математика и СТЕМ за да ги подготвиме нашите ученици со вештините потребни за успех во иднина.  

Сите училници се опремени со актуелна технологија за отклучување на средина за учење од 21 век. Учениците имаат пристап до низа дигитални технологии, вклучувајќи лаптопи 1:1 за сите низ училиштето, што овозможува алатките за е-учење да се интегрираат во домени за учење и ги подготвуваат учениците за реалниот свет.  Училиштето ја прифаќа различноста, признавајќи дека учениците учат на различни начини и обезбедува разновидни патишта за учење за успех. Албанвале има за цел значителен мерлив раст во учењето за секој ученик и е силно посветен на тоа секое дете да ги постигне најдобрите можни резултати од учењето. Училишните водачи, заедно со наставниците и помошниот персонал, се обврзуваат да работат заедно со кохерентен и заеднички фокус за подобрување на учењето и благосостојбата на учениците.

 

Персоналот во основното училиште „Албанвале“ работи заедно во тимови за професионално учење за колективно да ги задоволат индивидуалните потреби на учениците во 12-те повеќевозрасни паралелки што работат. Програмите за учење се планираат и испорачуваат преку работата што ја преземаат тимовите за професионално учење.  Истражувањата покажуваат дека кога наставниците работат заедно во соработка, тоа води кон подобро учење за нашите ученици.

 

Заложбата за благосостојба на учениците се препознава преку пристапот за позитивно однесување на ниво на училиште за благосостојба и дисциплина поддржан од Одделот за образование и обука. За да ги зајакнеме нашите практики, ние сме ангажирани во партнерство со консултантот на Real School, Адам Фоигт од 2018 година за да вградиме ресторативна леќа во културите на нашата заедница. Програмите во училницата се зајакнати со поддршка на часовите за збогатување по физичко образование, LOTE - италијански, The  Уметности и СТЕМ, и обемна програма за училишен камп, екскурзија и искуства. Ние одржуваме редовни училишни настани што ја зближуваат нашата заедница за да го прославиме и споделуваме искуството за учење на секој ученик. Ние го поттикнуваме секој студент да расте како лидер со ангажирање на сите студенти во програмата Млади лидери, која ги подобрува личните и јавно лидерските способности на студентите, притоа обезбедувајќи им чувство за цел и граѓанско размислување додека студентите ги применуваат своите лидерски способности за да му возвратат на Албанвале. Заедница. Понатаму, нашите избрани студентски лидери ги олеснуваат двонеделните собири и го претставуваат гласот на учениците во училиштето преку низа проекти.

 

Во Albanvale ја прифаќаме различноста и индивидуалноста, обезбедувајќи му на секое дете секоја можност за успех.  Ние веруваме дека заедно, секој студент може да постигне извонредност.

DSC_0215.jpg
profile.jpg

Добредојдовте на директорот

Ви благодариме што одвоивте време да научите за нашето училиште.  

Со голема гордост се претставувам како директор на нашето неверојатно училиште и посакувам да ви го упатам моето најтопло добредојде.  

Ние сме високо ценета заедница за учење, позната по нашата непоколеблива посветеност на извонредност во наставата и учењето за сите.  Нашиот стручен кадар го предизвикува секој ученик да постигне повеќе од нивното лично најдобро додека ги подготвуваме да напредуваат како лидери во глобалната заедница. Ја цениме важноста на социјалната и емоционалната благосостојба бидејќи ги поддржуваме учениците да се развијат како еластични, независни и рефлексивни граѓани.  

Нашиот силен академски фокус е збогатен со воннаставни програми како што се физичко образование, STEM, уметност, интервенции и програми за проширување.

Горди сме на нашето прекрасно училиште и ги поздравуваме потенцијалните родители и ученици да го посетат училиштето во текот на целата година за да дознаат повеќе.

Потенцијалните уписи се поканети да ни се јават на 9367 2197 или да ја посетат  страница за онлајн уписи.

Со нетрпение очекувам лично да те запознаам,

Мајкл Узуновски (M.Ed-INLEAD, B.Ed, Dip.MGT)

Главен

Мисија

Во основното училиште „Албанвале“ ќе се погрижиме секој ученик да биде љубопитен, критичен и креативен мислител и ученик од 21-от век. Нашите студенти работат како партнери во нивното учење и се соработнички и општествено способни граѓани во глобалното општество.

Ние се стремиме да всадиме во секој студент:

Извонредност : Имајќи очекувања и стремеж да постигнете над вашето лично најдобро

 

Почитување: вреднување и прифаќање на разликите на другите и почитување на правото на учење

 

Одговорност: да бидете одговорни за вашите мисли, зборови и постапки и последиците што следат

 

Соработка: Работа заедно за да се постигнат договорените цели

Asset 5.png

Визија и вредности

  • Извонредност

  • Почит

  • Одговорност

  • Соработка

Learning Powers

  • Reflective

  • Determined

  • Independent

Факултет и персонал

Нашиот високо соработнички, експертски тим е посветен на континуирано подобрување за да обезбеди секое дете да постигне повеќе од нивното лично најдобро.

School Improvement Team

Uzunovski, Michael.jpg

Мајкл Узуновски

Главен

Liong, Luisa.jpg

Луиза

Лајонг

Помошник директор

Taylor, Daniel.jpg

Мајкл Узуновски

Главен

Ibrahim, Levent.jpg

Мајкл Узуновски

Главен

Atanasovski, Danielle.jpg

Мишел Бурк

Водечки наставник

Administration Team

Kozak, Anita.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Prep Learning Community

Atanasovski, Danielle.jpg

Џени Фоквел

Водач на тимот за подготовка

Sepulveda, Stefani.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Junior Learning Community

Atanasovski, Danielle.jpg

Џени Фоквел

Водач на тимот за подготовка

Sepulveda, Stefani.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Middle Learning Community

Џени Фоквел

Водач на тимот за подготовка

Dinh, My-Lee.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Watts, Heidie.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Senior Learning Community

Katiforis, Anthony.jpg

Џени Фоквел

Водач на тимот за подготовка

Wickens, Sarah.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Enrichment Team

Џени Фоквел

Водач на тимот за подготовка

Valentine, Aaron.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Kwong, Andrea.jpg

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Foxwell, Jenny.jpg

Џени Фоквел

Ricci, Anna.jpg

Даниеле Атанасовски

Learning Support Team

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Даниеле Атанасовски

Подготовка наставник

Education Support Officers

Gaylard, Dylan.jpg

Џени Фоквел

Lay, Jacqueline.jpg

Џени Фоквел

Phu Ting, Mesi.jpg

Даниеле Атанасовски

Mercieca, Gabrielle.jpg

Даниеле Атанасовски

Fehmi, Errol.jpg

Даниеле Атанасовски

bottom of page